Hem Reportage En omställares guide till Tjörn

En omställares guide till Tjörn

av Emilie Cederquist

På Tjörn finns många klimatsmarta platser och ställen att besöka. Guiden kommer uppdateras löpande under 2020!

Nordiska Akvarellmuseet

På det stora museet precis vid havsbrynet kan du njuta av både konst och kultur. Utöver roterande konstutställningar anordnar museet en mängd olika klimatsmarta evenemang och workshops – vad sägs om exempelvis kläd- och bokbytardagar?

REKO-ring Tjörn

2019 var året då Tjörnborna berikades med en REKO-ring. Onsdagar ojämna veckor mellan kl 18-18.30 ses producenter och konsumenter på Korggubbens parkering i Kållekärr. Här kan du bland annat handla glass, grönsaker, plantor, bröd och bakverk – allt är närproducerat och i säsong. Om du inte är med så skynda dig att gå med i Facebook-gruppen här!

Loppis

Varför inte ta en loppis-runda nästa gång du behöver något? På Tjörn finns flera välsorterade loppisar och antikbutiker och på Valla Kyrkväg 10 ligger en lite undangömd loppis där det finns chans att fynda riktiga guldkorn. Från påsk och fram till slutet av sommaren kan du botanisera bland pre-älskade krukor, glas, porslin och mycket mer.

Sundsby Säteri

På den här gården, med anor från 1300-talet, kan du ta del av Tjörns historia, ta en promenad i det närliggande naturreservatet med både grottor och milsvid utsikt, strosa i den fantastiska köksträdgården, ta en fika på gårdskaféet eller besöka någon av de fina små butikerna som bjuder på allt från silversmide till lokalproducerad mat. Det perfekta utflyktsmålet!

Egnahemsfabriken

I Svanvik växer just nu Tjörns nya hållbara mötesplats fram. Utöver Egnahemsfabrikens fantastiska verksamhet med socialt byggande anordnar de även workshops i ekologiska byggmetoder, Mat & Prat-evenemang och Gemensamhetsodlingar. Har du inte hittat hit än så har du verkligen missat något!

Foto: Nordiska Akvarellmuseet, Egnahemsfabriken, Johanna Montell, Emilie Cederquist

You may also like

Lämna en kommentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy