Hem Omställning Tjörn Energiutskottet

Energiutskottet

av Emilie Cederquist

Energiutskottet

driver frågor kring hur vi kan ställa om energiproduktionen så Tjörn och vi som bor här kan bli självförsörjande på el. Under Framtidsdagarna på Tjörn i maj arrangerade vi en temakväll med föreläsningar och diskussion om vilka möjligheter som finns med solel och vindkraft på Tjörn. Det visade sig att det finns intresse för olika former av gemensamt ägande. Under samma tema var vi med och arrangerade Solresan, en studieresa med buss där vi besökte ETC:s solpark i Katrineholm och även ett vindkraftverk i Kumlatrakten. Där lyssnade vi på en pionjär som tidigt startat flera vindkraftkooperativ. Diskussioner om andelsägande och elproduktion fortsätter och vi återkommer under våren.

Kontaktperson: Björn Forsman bjorn.e.forsman@gmail.com

You may also like

Lämna en kommentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy