Hem Omställning Tjörn Cykelutskottet

Cykelutskottet

av Emilie Cederquist

Cykelutskottet arbetar med att främja mer hållbara transporter till förmån för miljö och hälsa, bl.a. genom att arbeta för ökad trygghet för cyklister och utbyggnad av cykelbanorna. Vi vill också inspirera till att använda cykeln i stället för bilen till vardags, eftersom vi vet att drygt 1/3-del av alla bilresor i Sverige är under 5 km. Inför Framtidsdagarna förra året arrangerade vi därför en cykelutmaning som löd: ”Under milen, skippa bilen!”. Många registrerade sig och vi sammanställde sedan ett resultat i klimatbesparingen vi gjorde tillsammans. Som final bjöd vi in till en gemensam cykeltur tillsammans med den cyklande pizzerian Lilla Trampoli. På årets Framtidsvecka blir en ännu större utmaning, där vi vill få med olika näringsidkare på ön, som t.ex. våra ICA-handlare, kanske även skolorna och andra arbetsplatser.

Kontaktperson: Martin Alexandersson Maralex@chalmers.se

You may also like

Lämna en kommentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy