Hem Cykla säkert på Tjörn LEADER-projektet Cykla säkert på Tjörn är i full gång!

LEADER-projektet Cykla säkert på Tjörn är i full gång!

av Martin Alexandersson

I januari startade vi med filmvisning och cykelcafé – en välbesökt kväll på Billströmska då ca 25 cykelentusiaster delade idéer och blev inspirerade till kommande aktiviteter!


Cykelutskottet har vuxit och på maillistan har vi 30-talet namn. På mötet 5 mars i Hoga saluhall kom 13 personer för att fika och planera vårens cykling – ett kreativt möte som utmynnade bl a i följande aktiviteter/åtgärder:

🌱 En fb-grupp Vi som cyklar på Tjörn

🌱 En cykelutmaning som lanseras i samband med Framtidveckan i maj

 🌱 Cykelparad som kommer inleda Framtidsveckan 11 maj, från Skärhamn till Billströmska

 🌱 Äventyrscyklingar på okända stigar (23/4 och 14/5)

 🌱 Framtidsveckan/Säbydagen – kontakt med David på Westcoast bikes för cykelkök/prova på, förfrågan till Friluftsfrämjandent att delta med sina cykelslingor

 🌱 Fler aktiviteter välkomnas – hör av er om ni har idéer eller vill vara med på ett hörn!

 

Projektledarna har under februari tagit många kontakter och haft ca 10 möten, fysiska och digitala, med representanter från kommunen, Länsstyrelsen, Västkuststiftelsen, Turistrådet, Tjörnbro Arena m fl – för att informera om projektet och väcka intresse för Cykla säkrare på Tjörn. Detta arbete fortsätter under våren då det varit mycket fruktbart!

 

Kontakt har tagits med Trafikverket angående förslaget till sänkta hastigheter på vissa av Tjörns vägar, samt angående att säkra passagen för cykel över 80-vägen vid Siröd-Säby – ärendet har skickats över till Länsstyrelsen och ligger i deras kö så vi väntar på svar

 

Kontakt har även tagits med kommunen angående uppföljning av deras Trafikplan och Trafikstrategi – planen/strategin är bra vad gäller olika mål för ökad säker cykling på Tjörn, men hur ska de uppnås och hur ser uppföljningen ut?

 

Vi planerar quiz och enkäter att ha med oss ut på olika aktiviteter, för att fånga intresset och för att samla in Tjörnbornas synpunkter på cykling – vi tar tacksamt emot input runt detta!

 

Tycker du det låter viktigt och roligt att vara med och uppmärksamma och utveckla cyklingen på vår ö är du varmt välkommen vara med. Vill du inte delta aktivt men har tankar, kunskap och idéer blir vi jätteglada om du hör av dig. 

Kontakt: karin.haby@hotmail.com

Lämna en kommentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy