Datum

okt 10 - 11 2020
Expired!

Tid

09:30 - 16:00

Workshop: Skogsträdgårdsodling

”En skogsträdgård är en odlings- och trädgårdsform där man med inspiration från naturens lundar och skogsbryn odlar en stor variation av ätbart i form av fruktträd, nötträd, bärbuskar, klättrande växter och örtartade perenner samtidigt som man lagrar koldioxid och skapar livsmiljöer för humlor, bin och andra vilda vänner”
Citat från Annevi Sjöberg, skogsträdgårdsodlare

Innehåll
Skogsträdgårdsodling handlar om att bygga upp ett långsiktigt högavkastande matsystem som förutom att öka vår självförsörjning på mat, blir en plats där vi mår bra av att vara.

Under två heldagar fördjupar vi våra kunskaper i skogsträdgårdsodling. Tillsammans lär vi oss om permakulturens designprocesser genom att skissa på en skogsträdgård tillsammans med Egnahemsfabriken. Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet.

Workshopledare: Joakim Wenner, Anna Sonesson.

Dag 1. Teori och designprocess
Plats: Egnahemsfabriken, Rödgårdarnas väg 9.
Tid: 09.30-16.00
Grundläggande teoretisk introduktion i skogsträdgårdsodling. Vi kommer att bekanta oss med skogsträdgårdens växter, och vad man ska tänka på i valet av dem. Vi fokuserar under lördagen på designprocessen och på hur vi utifrån platsens förutsättningar kan läsa av, skissa och planera för en skogsträdgård på Egnahemsfabriken.

Dag 2. Studiebesök
Plats: Enligt anvisning som ges dag 1.
Tid: 09.30-16.00
Dagen börjar hos Joakim och Anna där vi får se hur de jobbar med permakultur som ett verktyg i trädgården. Vi utför även några praktiska moment. Därefter gör vi ett besök i skogsträdgården Ravin på Orust, där Rikard Wingård kommer guida oss.

Omställningscafé Permakultur: Deltagare i workshopen uppmanas att även delta vid Omställningscafé Permakultur, där Rikard Wingård föreläser. Presentationen fungerar som en introduktion till permakultur och skogsträdgårdsodling.

Förköp
Arrangemanget är kostnadsfritt. OBS! Anmälan krävs! https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/workshop-skogstradgardsodling-75855/

Arrangeras i samarbete med Omställning Tjörn samt Egnahemsfabriken.
Arrangemanget utgör en del av det Leader-finansierade projektet ”Ett år i omställning” som genomförs av föreningen Omställning Tjörn i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan.

Evenemanget är avslutat.

Timme-schema

Lämna en kommentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy