Datum

nov 09 2022
Expired!

Tid

18:30 - 20:30

Omställningscafé – Omställningscenter & Andelsel på Tjörn

Omställningscenter & Andelsel på Tjörn

Varmt välkomna på Omställningscafé!

Kvällen är uppdelad i två delar där spännande omställningsvisioner för Tjörn presenteras och diskuteras. 

Vi har bjudit in arkitekten Erik Berg från Egnahemsfabriken som berättar om visionen kring ett kommande Omställningscenter på Tjörn:

”På Egnahemsfabriken har vi i flera år drömt och pratat om att som ett led i ett nästa steg av byggandet av ett grönt och hållbart Tjörn skapa en bred, stor och öppen mötesplats och arbetsplats för omställare och omställningsaktiviteter. För idéer och praktiskt görande. Under ett väl tilltaget grönt tak.

Varje samhällsrörelse behöver sina platser som manifesterar rörelsens idéer om hur vi ska vara tillsammans som människor och hur samhället ska vara fungera. Mötesplatser som också är katedraler, symboler och arenor för att skapa och bygga det nya samhället.Vi kallar det för ett omställningscenter, kanske i brist på bättre namn. Ett bättre namn är kanske precis runt hörnet? Men just nu är det så det heter.

 Vi vill nu gå vidare pröva förutsättningarna för att fylla visionen med ett gemensamt innehåll och pröva möjligheterna att ta den från idé till förverkligande. Vad skulle krävas? Vad skulle det innebära? Vad skulle det innehålla? Vilka skulle vara med? På nästa omställningscafé vill vi presentera visionen och påbörja samtalet för att sedan se vart det tar vägen.”

Vi har även bjudit in Klimatgruppen Tjörn för att svara på frågan: 

Hur kan vi ta ytterligare ett steg för att närma oss ett Tjörn självförsörjande på el från sol och vind?

Klimatgruppen Tjörn ger exempel på initiativ som vi kan lära oss av för att tillsammans göra Tjörn självförsörjande på förnyelsebara energikällor. Vi berättar om idén på en andelsägd solcellspark här på ön och hur en sådan process kan se ut. Det blir också lite om inspirations-bussresan till ETC:s solcellspark i Katrineholm som Egnahemsfabriken, Omställning Tjörn och Studieförbundet Vuxenskolan planerar i December.

Datum: Onsdag 9 november
Tid: 18:30 – 20:30
Plats: Tyftsalen, Billströmska Folkhögskolan

Arrangemanget är kostnadsfritt. Kaffe/te och smörgåsar från Kolleröds Skafferi & Trädgård finns att köpa till självkostnadspris. Ingen anmälan krävs.

Arrangemanget är ett samarrangemang mellan Billströmska folkhögskolan, Omställning Tjörn och Studieförbundet Vuxenskolan.

Evenemanget är avslutat.

Lämna en kommentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy