Datum

mar 21 2020
Expired!

Tid

16:30 - 19:00

INSTÄLLT – Omställningscafé no 3 – Stefan Sundström

Vi får följa med musikern, författaren & tomatodlaren Stefan Sundström djupt ner i myllan där han lotsar oss genom Bokashi, biokol – och om hur bakterier kan användas för att lösa världens problem?

Vi är många som funderar på hur vi genom konkreta handlingar kan minska vår klimatpåverkan. En fenomenal – och dessutom väldigt enkel handling – är att börja bokashikompostera sitt matavfall.

”Ny forskning visar nämligen hur vi med de nyttiga bakteriernas hjälp kan producera mat och samtidigt dämpa klimatkatastrofen. Allt kan börja i ditt eget kök, med så lite som en hink och ett lock! Nyckeln ligger i kolet, och det är här Bokashin kommer in: en komposteringsmetod som både är fossilfri och understödjer hela den komplexa väv av liv som finns under våra fötter. Till skillnad från vanlig kompost kapslar Bokashi in koldioxid och låter det istället berika vår matjord – på så sätt får vi både oslagbara tomater och renare luft.”

Om detta och mycket mer därtill handlar Stefan Sundströms senaste bok – Stefans lilla svarta – och med dessa verktyg hoppas vi inspirera till ett rikare liv i (och åt) den Tjörnska myllan!

Var: Tyftsalen, Billströmska Folkhögskolan
När: Lördag 21 mars 17.00-19.00.
Fri entré! Vi bjuder på matig macka & dryck som börjar serveras från kl 16.30!

Arrangemanget utgör en del av det Leader-finansierade projektet ”Ett år i omställning” som genomförs av föreningen Omställning Tjörn.

Varmt välkomna!

Evenemanget är avslutat.

1 kommentar

Gunnar 17 mars, 2020 - 16:24

Ni kör på som vanligt?
Inte inställt på grund av virus?

Svara

Lämna en kommentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy