Datum

feb 25 2020
Expired!

Tid

18:00 - 20:30

Omställningscafé no 2 – Vatten som resurs

Rent vatten är en livsviktig resurs och en förutsättning för liv. Hur hanterar vi på Tjörn framtidens ovissa väderförhållanden, med perioder av torka och perioder av regn? Är lösningen att omfördela färskvatten från fastlandets reservoarer eller måste vi ställa om vårt förhållande till användning av den resursen? 

Erik Berg, arkitekt och boende på Tjörn talar utifrån två aktuella projekt om hur vi kan samla, lagra och återanvända vatten och närsalter runt hemmiljön.

Kristian Littke, miljöstrateg på Orust kommun och bosatt på Tjörn. Arbetar nu i LOVA-projektet Vatten Värt att Värna som söker pengar till olika våtmarksprojekt i 8+fjordar-området. Kommer tala om utdikningen av Sverige, vad det fått för problem och vad vi kan göra åt det. Även om våtmarker och varför det är så ekologiskt viktigt att vi värnar om våra vattenmiljöer, och varför det är viktigt för det mänskliga samhället att hantera vatten på ett mer varsamt sätt.

Var: Tyftsalen, Billströmska Folkhögskolan
När: 25 februari kl, 18.30-20.30.
Fri entré! Vi bjuder på lokalproducerad fika som börjar serveras från kl 18.00!

Arrangemanget utgör en del av det Leader-finansierade projektet ”Ett år i omställning” som genomförs av föreningen Omställning Tjörn.

Varmt välkomna!

Evenemanget är avslutat.

Lämna en kommentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy