Omställningscafé – Lokal matförsörjning
Lokal matförsörjning – en viktig omställningsfråga.
Varmt välkomna på Omställningscafé på tema Lokal matförsörjning!
Hur kan vi bli en ö med ökad självförsörjning av hållbart producerad mat?
Hur kan vi genom lokal ekonomi och nya försäljningsmodeller skapa lönsamhet för ekologiska produkter odlade på Tjörn?
Vilken möjlighet öppnar en lokalt belägen Saluhall för producenter och konsumenter som månar om öns matförsörjning och en cirkulär ekonomi?
Vi har bjudit in Lina Morin, rådgivare i ekologisk produktion på Länsstyrelsen Västra Götaland för att berätta om varför den lokala matproduktionen är så viktigt. Om småskalighet, ekologi och om vikten att som konsument stötta den lokala produktionen av mat.
Kerstin Littke berättar om Hoga Saluhall som precis har börjat byggas.
Vi öppnar upp för samtal kring önskemål om aktiviteter och projekt under den kommande hösten och våren.
Vill du komma och lyssna, veta mer eller engagera dig i föreningen, välkommen!
Datum: Torsdag 20 oktober
Tid: 18:30 – 20:30
Plats: Tyftsalen, Billströmska Folkhögskolan
Arrangemanget är kostnadsfritt. Kaffe/te och fika från Kolleröds Skafferi & Trädgård finns att köpa till självkostnadspris. Ingen anmälan krävs.
Arrangemanget är ett samarrangemang mellan Billströmska folkhögskolan, Omställning Tjörn och Studieförbundet Vuxenskolan.