Datum

nov 18 2021
Expired!

Tid

18:30 - 20:30

Omställningscafé Klimatsmart odling

Klimatsmart odling & kolinlagring i jorden

Hur ska vi göra för att öka kolinlagringen i odlingsjorden? 

Vi har bjudit in Jan Röed, ekolog och expert på mikrobiell odlingsteknik, som berättar om hur vi i våra trädgårdar kan odla klimatsmart med Bokashi och flytande fermenterad växtnäring. 

Att samverka med ekosystemet i jorden ger inte bara klimatfördelar, utan förstärker även växtens förmåga till eget försvar. Detta samtidigt som metoden ger bättre skörd både i växthuset och grönsakslandet. Föredraget tar upp frågor som hur samverkan mellan mikrolivet och växten fungerar i rotzonen, hur vi kan arbeta praktiskt för att sätta organiska restprodukter i ett positivt kretslopp som leder till att kol lagras in odlingsjorden och vilka enkla metoder som du själv kan använda i din trädgård.

Jan Röed är verksam i Stiftelsen Regenerativa Ekosystem. I stiftelsen är han ansvarig för projektet Carbon Capture Farm som bygger på regenerativt lantbruk och kolinlagring för att skapa maximal odlings- och klimatnytta.

Anmälan och plats

Datum: Torsdag 18 november
Tid: 18.30 – ca 20.30
Plats: Tyftsalen, Billströmska Folkhögskolan

Arrangemanget är kostnadsfritt och vi bjuder på lokalproducerad fika från Kolleröds Skafferi & Trädgård. 

OBS! Anmälan krävs. Anmäl dig till SV via den här länken: https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/omstallningscafe-klimatsmart-odling–kolinlagring-i-jorden-80626/

Arrangemanget utgör en del av det projektet ”Ett år i omställning” som finansieras av Leader Södra Bohuslän och genomförs av föreningen Omställning Tjörn i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan.

För mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 – 33 00 900. Om du efter anmälan får förhinder, tänk på att aktivt avanmäla dig via Kundtjänst. 

Evenemanget är avslutat.

Lämna en kommentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy