Datum

apr 15 2024
Expired!

Tid

18:00 - 20:00

Hur kan sjömaten utvecklas på Tjörn?

15 april kl 18.00-20.30 Klädesholmens församlingshem, Kyrkvägen 10, Skärhamn

Alger, sjöpung, marina kolonilotter och landbaserad odling är nya begrepp inom sjömaten. Hur ser det ut på Tjörn? Händer det något som kan ge arbets­tillfällen på ön och kommer importerad sjömat att minska? Vi samlas på Klädesholmen för att lyssna till några representanter för maten från havet. Allt från algdykare, andelsodlare av musslor till medverkande med rötter på sillens Klädesholmen. Och visst ska vi provsmaka både nyheter och klassiker!

Kunskap från bland andra:

🌱 Ellen Schagerström, forskare Göteborgs universitet
Huvudsakliga vetenskapliga intressen är vattenbruk, marin restaurering samt marina invasiva arter.

🌱 Karolina Martinsson, tångdykerska från Styrsö
Författare till bok om alger. Grym på marin gastronomi.

🌱 Morgan Bråse
Från Klädesholmen med i ett långt led av fiskare och sillfabrikörer i släkten.

🌱 Niklas Wennberg, Stigfjordens andelsodlingar, musselodlare
Utvecklar även landbaserad fiskodling.

Fri entré, vi bjuder på provsmakning av produkter från havet.
Anmälan krävs till: https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/tjornmat-hur-kan-sjomaten-utvecklas-pa-tjorn-97119/

Evenemanget är avslutat.

1 kommentar

Jenny Dahlberg 8 april, 2024 - 15:59

Hej,

Mitt namn är Jenny Dahlberg och jag jobbar som projektledare biologi för Pronofa AB, före detta Marine taste. Vi odlar och processar ciona (sjöpung) till umami fond samt färs. Ser att ni ska inkludera sjöpung i eventet, vill ni att vi ska delta och hålla i något föredrag? Eller vad är tanken att ni ska ta upp i eventet? Spännande att ciona lyfts fram som art tycker vi! 🙂

Svara

Lämna en kommentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy